Patent SmackDown: Apple slår sig ihop med Microsoft för att bjuda mot Google och Android OEM för Kodaks patent

Patentet kapprustning når en matning-frenesi skede. Under de senaste månaderna har vi sett en rad uppmärksammade juridiska spats mellan de tekniska företag som gör våra älskade prylar. En snabb resumé av de mest synliga striderna inkluderar Oracle vs Google rättegång, Samsung vs Apple världsbrand, Microsoft vs Motorola fallet som orsakade förbudet mot alla Motorola-enheter i Tyskland, och Apple vs HTC debacle, vilket påverkade tillgången till One X och EVO 4G LTE i USA.

Tech företag har stämt varandra som galningar, men tyvärr, deras handlingar huvudsakligen påverka konsumenterna. Vi får färre produkter på marknaden, och de produkter som finns görs dummare. Kriget kommer sannolikt att fortsätta under överskådlig framtid och spelarna tillfaller vapen på en svindlande takt.

En ny stash av patent är på väg att säljas till högstbjudande. På måndag kommer patentportfölj för Eastman Kodak, den legendariska fotografering företaget att säljas i en auktion. Två stora krafter fram som potentiella vinnare - på ena sidan, Apple allierade med Microsoft och patent troll aggregering fasta immateriella Ventures. Å andra sidan fick Google tillsammans med den största Android OEM - Samsung, HTC och LG - tillsammans med ett patent troll egen, RPX Corporation.

De två konsortier kommer att försöka vinna kampen om Eastman Kodaks 1100 patent, de flesta är relaterade till fototeknik. Kodak har en hel del av immateriella rättigheter som kan visa sig avgörande för vem som helst tillverka en produkt som innehåller en digital kamera. Enligt WSJ är allianser tillverkas fortfarande och brutit, och situationen är fortfarande i förändring.

Som en påminnelse, skulle det inte vara första gången Google skulle förena av med Apple-Microsoft-teamet - förra året förlorade Google auktionen för Nortels patent trove, som så småningom gick till Apple-Microsoft konsortium för $ 4,5 miljarder. Det är oklart hur värdefull Kodaks portfölj, men experter verkar överens om att det är mycket mindre värdefull än Nortels Stash.

Comments

Popular posts from this blog

Galaxy Note 3 vs LG G2 vs Xperia Z1 vs Xperia Z Ultra - batalha Spec

Gadgets ที่ทันสมัยและประโยชน์ของพวกเขา

Android 4.3 kommer till Samsung Galaxy S3 och S4 nästa månad