Samsung arbetar på 350 PPI AMOLED skärmar som kommer att trumf Apples Retina

Visningen av Samsungs senaste flaggskepp, Galaxy S3, svävar strax över 300 + PPI (pixel per tum) märke, som enligt Steve Jobs själv, är nog för folk att inte kunna skilja de enskilda pixlarna. Apple backade senare och började släppa "Retina visar" med endast 264 PPI för den nya iPad och endast 220 PPI för den nya Macbook Pro, hävdar att skillnaden i synavstånd kompenserar för den mindre pixeltäthet.

Men Samsung planerar att göra skärmar som är mycket skarpare än iPhone näthinnan. Tack vare framsteg inom de böter Metal Mask produktionsteknik och användning av Super AMOLED-teknik istället för IPS LCD, kommer Samsung att kunna uppnå 350 PPI. Dessa nästa generations bildskärmar kommer att användas för både telefoner och tabletter, så kanske vi äntligen får se att länge ryktas 2560 × 1600 tablett från Samsung, med också lång-ryktas Exynos 5250 chip.

Men vid 10 inches denna resolution fortfarande bara skulle vara ungefär 300 PPI, så antingen Samsung planerar att använda en högre upplösning för 10-tums tabletter, eller de kommer att släppa en 8-tums tablett. Det är också möjligt att detta rykte är om nästa Galaxy not 2, som är tänkt att ha en 5,5 "skärm med en 1650 x 1050 upplösning. Det skulle vara drygt 350 PPI eller 355 för att vara exakt.

Pentile vs RGB

Jag skulle föredra om Samsung förbättrat sin icke-Pentile teknik istället för att höja PPI räkningen högre och högre för Pentile arrangemanget. Det är enklare och billigare för Samsung att tillverka Pentile Super AMOLED paneler, och jag antar att det är vad de planerar att använda i de 350 PPI visas. Men jag vill hellre ha en 300 ppi Super AMOLED Plus display (vanlig RGB-matris), än en 350 PPI display med Pentile matrisen.

Förhoppningsvis har Samsung hört användarnas klagomål om Galaxy S3 Pentile skärm, och kommer att arbeta hårdare för att få icke-Pentile skärmar på marknaden i framtiden.

Comments

Popular posts from this blog

Galaxy Note 3 vs LG G2 vs Xperia Z1 vs Xperia Z Ultra - batalha Spec

Gadgets ที่ทันสมัยและประโยชน์ของพวกเขา

Android 4.3 kommer till Samsung Galaxy S3 och S4 nästa månad