Opnieuw winst voor Apple als ITC remands Motorola klacht voor verder gerechtelijk onderzoek



Apple zojuist een schoon schip in de Amerikaanse rechtbanken, met een "schuldig" uitspraak voor Samsung. De rechtbanken hebben verleend Apple iets meer dan $ 1 miljard in schade door octrooi-inbreuk, en kan verder beslissen over een verbod op beledigen Samsung producten geacht aan het begaan op de iPhone patenten van Apple.

Apple speelt bovendien een te winnen in andere fronten - of in ieder geval is het in het voordeel van andere handelsgerelateerde problemen. Terwijl Motorola is op zoek naar een verbod op de invoer van de iPhone en iPad in de VS, zou de beslissing over de vraag of een verbod op te leggen een tijdje duren.

Bedenk dat Motorola heeft een petitie ingediend bij de International Trade Commission van de invoer van de iPhone en iPad in Amerikaanse bodem als gevolg van de inbreuk op octrooien verbieden. Het blijkt dat de ITC heeft Apple gewist met betrekking tot drie van de vier patenten-in-pak.

Echter, de ITC zegt dat bij een eerste keuze, kan Apple hebben geschonden op een niet-standaard essentieel octrooi, die zou kunnen leiden tot een invoerverbod. Met name de genoemde octrooischrift is de "sensor gestuurde gebruikersinterface voor draagbare communicatieapparaat."

De ITC heeft echter besloten om verdere actie en onderzoek naar de zaak aan Bestuursrecht Rechter Thomas B. Pender hechtenis, meldt FOSS Patents.

Apple werd ontruimd ten aanzien van drie van Motorola's patenten-in-pak, met inbegrip van de hiervoor genoemde standaard-essentiële. Maar met betrekking tot de US Patent No 6.246.862 op een "sensor gestuurde gebruikersinterface voor draagbare communicatie-apparaat", een niet-standaard-essentiële patenten, werd het onderzoek terugverwezen naar Bestuursrecht Rechter Thomas B. Pender. De rechter had gevonden conclusie 1 van dit octrooi onbeperkt is daardoor niet geschonden. De ITC heeft omgekeerd zijn onbepaaldheid bevinding. Als gevolg daarvan kunnen er (maar hoeft niet) de vaststelling van een overtreding met betrekking tot dit octrooi, en een invoerverbod.

Hoewel dit misschien in eerste instantie lijkt een overwinning voor Motorola en Google, het probleem hier is timing. Een eerste vaststelling door de rechter nog steeds onderworpen aan een toetsing door de ITC. Het gehele proces kan ten minste een jaar duren. Met dat, dat alles wat op schade ten gevolge van de vermeende inbreuk op het octrooi reeds betwistbaar, vooral omdat iPhones en iPads zal blijven worden verkocht in de VS

Afgezien van deze bijzondere octrooi-gerelateerde klachten, heeft Motorola ingediend een andere rechtszaak met het ITC, te weten dat Apple inbreuk heeft gemaakt op zeven technologie octrooien. Motorola is weer vraagt ​​de Commissie om een ​​verbod op de invoer van producten van Apple op te leggen.

Het is een all-out oorlog in het octrooi rijk, en Apple heeft scoorde de grootste overwinning tot nu toe. Alles lijkt perifere, in vergelijking met $ 1 miljard. Is het huidige octrooisysteem nuttig i om de levensvatbaarheid van uitvindingen? Of is octrooigeschillen heeft alleen pijn innovatie?

Comments

Popular posts from this blog

Galaxy Note 3 vs LG G2 vs Xperia Z1 vs Xperia Z Ultra - batalha Spec

Gadgets ที่ทันสมัยและประโยชน์ของพวกเขา

Android 4.3 kommer till Samsung Galaxy S3 och S4 nästa månad