Sony Xperia Z1 vs HTC One snabb jämförelse

4 september var en riktigt stor dag för Android världen - Samsung meddelade Galaxy Note 3 och en SmartWatch , Galaxy Gear . Det fanns en hel del hype kring denna händelse , men något mer imponerande hände den dagen - Sony meddelade Xperia Z1 , deras andra flaggskepp anordning för detta år .

Sätt sagt , det är en galen enhet , men hur väl fungerar det utför mot några av de andra flaggskeppen vi sett tidigare i år ? HTC One är en kraftfull telefon som alla verkligen var upphetsad över . Så , hur Z1 stack upp mot det ?

Låt oss ta reda på , ska vi ? I en kapplöpning ? Hoppa direkt till video , eller på annat sätt hålla med oss när vi tar en närmare titt på Sony Xperia Z1 och HTC One i denna jämförelse .

Design och byggkvalitet


Den Xperia Z1 är gjord av aluminium , vilket ger den enhet som välbyggd och tålig känner vi alla längtar efter . Dock tog Sony det ett steg längre genom att täcka anordningen i glas . Så , inte bara är det en robust enhet , men det är också snygg . Självklart måste man hålla i minnet att glaset går sönder mycket lättare än andra material , så tappa smartphone inte kan vara perfekt .

Ändå ger glaset Xperia Z1 en fiffig och behaglig känsla i handen , och även om det är lite hal , kan du få en fin , fast grepp om Z1 .

HTC One kropp är gjord av aluminium , vilket gör enheten kännas välbyggd och tålig . En av anledningarna många människor gillar HTC One är på grund av metallchassi , som den glansiga plasten på de flesta enheter känns billigt och bra, inte lika hållbart som vi vill att det ska vara . Som sagt , HTC One , vilket framgår i vår drop test kan ta ganska mycket stryk innan den blir oanvändbar .

Inte bara är den metall chassi snygga på HTC One , men det gör också för en enklare grepp , vilket minskar dina chanser att faktiskt tappa enheten . Det känns också bekvämt i handen .


Bedömning : HTC och Sony gjorde ett utmärkt jobb i att bygga kvalitet för One och Xperia Z1 . Båda är mycket hållbara och snygga enheter . Det är en slips .

Display


Sonys Xperia Z1 har en 5 - tums Full HD Truliminous skärm med X - Reality motor , kan 1.920 x 1.080 upplösning , rankad på en imponerande 440ppi . Färgerna är levande , och betraktningsvinklarna är mycket bättre än de var tidigare i år med Sony Xperia Z.

I det andra hörnet , har vi HTC One , idrottsliga en 4,7 - tums Full HD LCD- display som kan 1.980 x 1.080 upplösning , rankad på en jättestor 468ppi . Färger i HTC One är levande , vilket gör Sense 5 ser riktigt slick på den här enheten , och betraktningsvinklarna är också riktigt bra .

Bedömning : Med Truliminous display ingrepp med X - Reality motor , tar Xperia Z1 segern . Det är en helt fantastisk skärm .

kamera


I ena handen har vi Sony Xperia Z1 , sportslig 20,7 - megapixel Exmor RS CMOS-bildsensor med G-objektiv ( 27mm vidvinkel och F2.0 bländare ) . När det gäller optik , är detta verkligen en av de bästa kameror som du ser i en smartphone . Medan vi inte kunde göra en hel del tester , är bildkvaliteten fantastiskt , är färgåtergivningen mycket bra , och sensorn kan fånga en massa detaljer .

Som för HTC One , har vi en bakre kamera med 4 Ultrapixels , syftar till att fånga fler foton genom att ta in mer ljus . Bildkvaliteten är bra , men det är verkligen inte så bra som HTC gjort det ut att vara . Ändå är det en bra kamera med ett brett utbud av lägen och platser tillgängliga , såsom HTC Zoe . Färgåtergivning görs mycket väl , och det fångar en fin mängd detaljer .

Bedömning : Det kommer att bli svårt att konkurrera med Sonys 20,7 - megapixel kamera optik , speciellt med det breda utbudet av tillgängliga lägen för att göra ditt foto riktigt pop . Den Xperia Z1 vinner , även om HTC One kamera är ingen slöfock .

batteri


Sony Xperia Z1 har en massiv icke - avtagbar 3000 mAh batteri - det är bara 100 mA timmar mindre än Galaxy Note 2 : s kapacitet . Visst , du kommer att behöva några allvarliga makt för att stödja att Full HD Truliminous skärm och X - Reality motorn arbetar i tandem . När man tittar på specs Xperia Z1 är sport , är 3000 mAh inte så mycket , men det kommer säkert att ta dig igenom arbetsdagen , kanske ännu längre .


Som för HTC One , den har en mycket mindre kraftfull icke flyttbar 2300 mAh enhet , även om enheten inte är precis lika krävande som den Xperia Z1 . Det kommer att ta dig igenom arbetsdagen och lättare , och om du inte har tillräckligt med ström kvar , kommer batteriet spara funktioner hjälper dig eek ut den sista biten som behövs juice .

Bedömning : Både Xperia Z1 och HTC One har imponerande batterier . Emellertid utför de inte på samma nivå . Sony Xperia Z1 behöver en större kapacitet på grund av alla de senaste och krävande hårdvara det sportsliga . HTC One har vissa high end specifikationer , men de är inte alls lika krävande som Z1 , så det behöver inte alls lika mycket makt . Det är en slips .

specifikationer


Inuti Sony Xperia Z1 vi har en Snapdragon 800 processor klockad till 2.2GHz , uppbackad av en Adreno 330 GPU och 2GB RAM . Den finns i 16 GB ombord lagring med stöd för microSD -kort , ska du behöva utöka denna lagring . Slutligen , det har sina IP55 och IP58 certifieringar för vatten och damm motstånd .

HTC One vs Nokia Lumia 928 aa en prestation

Å andra sidan har vi den HTC One med sin Snapdragon 600 quad - core processor klockad till 1,7 GHz , uppbackad av en Adreno 320 GPU och 2GB RAM . Nackdelen här är att det saknas en microSD-kortplats , men det kommer i 32GB och 64GB modeller , även om 64GB versionen är exklusivt genom AT & T.

Bedömning : Sony Xperia Z1 och HTC One är båda på samma nivå i den meningen att de får även några av de mest krävande uppgifterna åstadkommit , men de Z1 vinner med sin tillsätts vatten och dammskydd .

Programvara


Sony är känd för att vara ganska naiv när det gäller programvara . Den Xperia Z1 gränssnitt liknar stock Android , ekande några av de designelement i Ice Cream Sandwich , samtidigt som alla de stora förbättringar av Jelly Bean . Dock får du fortfarande en uppsjö av små appar och Sonys förinstallerade appar på enheten .

Det finns verkligen inte har varit en hel del förändringar i programvaran sedan Xperia Z : s utsläpp , vilket kan vara en bra eller dålig sak . Vi lämnar det upp till dig . Den stora delen är att Sonys UI inte saknar lyhördhet som TouchWiz och Sense 5 .

HTC One

På tal om Sense 5 , det är precis vad som lastas på HTC One . Även om det inte har nästan lika många funktioner och förbättringar som TouchWiz , det finns fortfarande ett visst mått av okänslighet , men om du kan komma förbi det, är det en ganska smart UI .

Bedömning : Sonys Xperia Z1 är mästare här , som erbjuder ett lager Android - liknande upplevelse med några smärre tillägg , men ändå hålla saker lyhörd och slick .


INSVEPA


Sonys Xperia Z1 är en ond enhet , överträffar kvaliteten på de flesta flaggskepp som lanseras i år . Det är packning några vansinniga hårdvara , såsom Snapdragon 800 och dess monstruösa 20,7 - megapixel kamera , och , naturligtvis , Exmor RS Sensor .

Om det finns en enhet som är redo att skaka om Android världen , det är den Xperia Z1 , men det är inte att säga enheter som HTC One är inte bra längre . Tvärtom , de är stora telefoner !

Vad har hänt här är att Sony har satt en ny bar av förväntningar . Framöver förväntar jag mig att se företag echo den enorma mängd kvalitet som gick in i Z1 med sina egna framtida telefoner .

Comments

Popular posts from this blog

Galaxy Note 3 vs LG G2 vs Xperia Z1 vs Xperia Z Ultra - batalha Spec

Gadgets ที่ทันสมัยและประโยชน์ของพวกเขา

Android 4.3 kommer till Samsung Galaxy S3 och S4 nästa månad